Shopping Cart
/

Shipping Policy

Proses Penghantaran

 1. Tempahan anda akan di proses dalam tempoh 24jam selepas tempahan anda di sahkan.

 2. Penghantaran di buat setiap hari kecuali cuti umum / cawangan courier di tutup / courier tidak datang pickup barangan pos atas sebab-sebab tertentu.

 3. Proses penghantaran selepas barang keluar kebiasaannya adalah 1-3hari bekerja. Berkemungkinan akan melebihi daripada tempoh tersebut jika ada isu maklumat penghantaran yang tidak tepat atau sebarang isu teknikal yang tidak dapat di elakkan oleh pihak courier.

 4. Anda boleh melihat maklumat no tracking anda selepas tempahan anda di sahkan.

.

.

CAJ PENGHANTARAN POS 

 1. Caj penghantaran adalah berbeza mengikut jenis pilihan courier, berat barangan tempahan anda dan kawasan penghantaran Semenanjung / Labuan / Sabah / Sarawak.
 2. Bagi kawasan Semenanjung, anda boleh pilih courier Pos Laju / J&T Express dan kadar kos penghantaran adalah bermula RM6 ke atas.
 3. Bagi kawasan Labuan / Sabah / Sarawak, anda boleh pilih courier Pos Laju / Flash Express dan kadar kos penghantaran adalah bermula RM12.50 ke atas. 

*Caj penghantaran adalah mengikut kadar semasa yang di tetapkan oleh pihak courier dan tertakluk kepada perubahan.

.

.

COD BY POS LAJU

 1. Anda juga boleh memilih COD oleh Pos Laju dan tambahan caj COD sebanyak RM5 akan di kenakan bagi pilihan ini. Sebagai contoh harga barang RM50 + kos pos RM15 + caj COD RM5 = RM70 perlu di bayar secara tunai kepada Pos Laju semasa anda menerima barangan pos anda. 
 2. Penghantaran adalah secara pos oleh Pos Laju dan barangan basah seperti ayam organik tidak boleh di gunakan bagi pilihan COD ini.

.
.

URGENT ORDER MENGGUNAKAN LALAMOVE / GRAB EXPRESS - HANTAR HARI YANG SAMA BAGI KAWASAN SETEMPAT KULAI - JOHOR BAHRU - PASIR GUDANG

 1. Caj penghantaran adalah bergantung kepada jarak lokasi pihak kami ke lokasi anda. Sila semak kadar bayaran runner melalui aplikasi runner yang berkenaan sebelum mengesahkan tempahan anda. 
  Masukkan alamat pickup berikut : 140, Jalan Susur Kulai 3, 81000 Kulai Johor
 2. Sila pilih kaedah penghantaran PICKUP semasa buat tempahan. Anda di galakkan untuk order lalamove / grab sendiri untuk datang pickup di tempat kami.

 3. Anda juga boleh request pihak kami order lalamove/grab bagi pihak anda dan bayaran runner boleh di bayar secara cash kepada runner semasa menerima barangan anda.

 4. Kami tidak mengambil sebarang keuntungan daripada servis penghantaran runner lalamove/grab. Kos penghantaran adalah mengikut kadar yang di tetapkan dalam apps lalamove/grab dan di bayar sepenuhnya kepada runner yang berkenaan.

 

.

FLAT RATE DELIVERY OLEH RUNNER CINTA ALAMI BAGI KAWASAN SETEMPAT KULAI - JOHOR BAHRU - PASIR GUDANG

- JANGKAAN PENGHANTARAN 1-5HARI
- MINIMUM PEMBELIAN RM25 
- Kiraan jarak mengikut google maps dari lokasi  Cinta Alami yang beralamat di 140, Jalan Susur Kulai 3, 81000 Kulai Johor

Flat rate caj penghantaran mengikut zon kawasan seperti berikut :

 • ZON A : RM0-3
  Radius 5km pertama ( Kulai ) RM3
  -Free delivery untuk pembelian minimum RM150

  Radius 5.1 - 10km ( Kulai- Senai / Kelapa Sawit ) RM5
  -RM3 untuk pembelian minimum RM150
  -Free delivery untuk pembelian minimum RM250

 • ZON B : RM8
  Radius 10.1-29.9km (Johor Bahru/Iskandar Putri) 
  -RM5 untuk pembelian minimum RM150
  -RM3 untuk pembelian minimum RM250
  -Free delivery untuk pembelian minimum RM350


 • ZON C : RM15
  Radius 30km ke atas ( Pasir Gudang/Ulu Tiram/Gelang Patah )
  -RM12 untuk pembelian minimum RM150
  -RM10 untuk pembelian minimum RM250
  -RM8 untuk pembelian minimum RM350
  -RM5 untuk pembelian minimum RM450
  -RM3 untuk pembelian minimum RM550
  -Free delivery untuk pembelian minimum RM650